Reizen

De Vrienden van Suriname hebben verschillende trips ondernomen naar Suriname. Op deze pagina vindt u reisverslagen, foto's en krantenartikelen.

Integrale, Interactieve, Low Budget Reis april 2009

Zoals in 2008 heeft de Stichting ook in 2009 een reis naar en door Suriname georganiseerd. En wel van vrijdag 24 april tot woensdag 6 mei 2009.

De gemengde groep -vrouwen, kinderen en mannen- van in totaal 17 personen heeft veel van de Surinaamse cultuur gezien en veel groeperingen ontmoet.
Zo werd er een bezoek gebracht aan het Javaans dorp "Rust en Werk".

Hoogtepunt was een 4 daagse reis naar het Indiaanse dorp Kwamalasamutu, gelegen vlakbij de grens met Brazilië. Daar heeft de groep onder andere, diep in het oerwoud gelegen, grotten bezocht waar pas recent, zeer oude (meer dan 8000 jaar oude) rotstekeningen zijn gevonden.
Uiteraard zijn we weer met de lokale dorpelingen gaan voetballen, dansen etc.
Tijdens een 2 daagse trip naar het Indianendorp Galibi werd bekeken hoe reuze zeeschildpadden het strand opkwamen en daar eieren legden.

Tussen de trips door werden er boottochten gemaakt, tempels bezocht, een voetbalwedstrijd in het Seedorfstadion gespeeld, gevist, een wedstrijd in een dorpje bezocht etc Fort Zeelandia bekeken etc etc

NIEUWE REIS IN 2010

Ook in 2010 zal een dergelijke integrale, interactieve reis worden georganiseerd en wel in de periode 28 april-10 mei 2010.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via :wjpvrhee@xs4all.nl


boot