Niet met lege handen

G-competitie

 

Met steun van De Vrienden wordt het mogelijk om een heuse G-competitie (voetbalcompetitie voor gehandicapten) te starten in Suriname. Meer info vindt u hieronder in het "overzicht".

We zijn nu op zoek naar voetbal-tenue's en voetbalschoenen. Zo'n 85 setjes zijn toch wel nodig!

 

 

Suriname is een land waarin de armoede zich nadrukkelijk manifesteert. De Vrienden dragen hun steentje bijdragen om dat enigszins te verlichten en zamelen (sport)kleding en andere goederen in. Veel van de ingezamelde goederen overhandigen we ter plekke in Suriname aan vertegenwoordigers van diverse organisaties.

 

Klik hier voor achtergrond informatie over de inzamelingsactiviteiten van De Vrienden.

 In Suriname is momenteel behoefte aan

 

Kunt u ons helpen? Neem s.v.p. CONTACT met ons op.

 

Hieronder treft u een overzicht aan van onze inzamelingsactiviteiten

Bijgewerkt op 27 september2004

 

Gereedschap voor Suriname

De Vrienden zamelen (gebruikt) gereedschap in voor het opvangcentrum gehandicapten (SOGK) in Paramaribo. Als particulieren en bedrijven mee helpen met het bijeenbrengen van (al dan niet gebruikte) gereedschappen, kan gestart worden met het echt opzetten vaneen project, waarin gehandicapten op zinvolle manier bezig zijn en men de gemaakte werkstukken kan verkopen. Wilt u een bijdrage leveren door (gebruikt) gereedschap beschikbaar te stellen of door een donatie te plegen? Mail dan met De Vrienden hjdevries@tip.nl.

 

SAMEN LEVEN DOE JE ZO

In Arnhem bestaat de Stichting Samen leven doe je zo. Deze stichting zet zich in om een duurzame relatie tussen één of meer scholen in Arnhem en een of meer scholen in Suriname tot stand te brengen met het doel om kennis op te doen van een multiculturele samenleving en om hen bewust te maken van de positieve kanten van een veelkleurige samenleving. Een bijkomend doel is de integratie in Suriname te verdiepen. Zij organiseerde op 2 oktober 2004 een fundraising buffet. De Vrienden waren ook vertegenwoordigd. Meer weten over dit sympathieke project?: www.samenlevendoejezo.nl

 

Sportkleding voor Suriname

De Vrienden ontvingen in augustus weer 30 dozen !! met shirts, broekjes, kousen en trainingspakken.Dit keer was FC Utrecht de gullengever. Namens de sportgemeenschap in Suriname:hartstikke bedankt.

 

Rolstoelen voor de psychiatrische afdeling van ziekenhuis Paramaribo

Op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Paramaribo verblijven enige geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapte kinderen (ca 16 jr) . Deze kinderen kunnen slechts liggen of zitten. Het enige "vertier" dat zij hebben is een klein toertje met de rolstoel. Deze rolstoelen verkeren echter in een deplorabele toestand. Via via hebben De Vrienden vier gebruikte rolstoelen op de kop kunnen tikken. De prijs – inclusief transportkosten – voor de 4 stoelen bedroeg € 600,-. Eén van De Vrienden vroeg aan zijn vrienden voor zijn verjaardag geen cadeaus, maar een geldbedrag t.b.v. de aanschaf van deze rolstoelen. Dankzij stortingen op zijn bankrekeningnummer en de giften die op zijn jaardag zijn ontvangen werd het mogelijk de rolstoelen aan te schaffen. In augustus 2004 zijn de rolstoelen naar Suriname vervoerd en ingeklaard.

 

Lesmateriaal, underwear en sportmateriaal

In augustus 2004 ontvingen De Vrienden een partij van 2500 stuks nieuw underwear voor baby’s, kinderen en vrouwen. De 8 dozen zijn in Twente opgehaald en inmiddels verscheept naar Suriname.

Tegelijk werden ook 11 dozen met lesboeken, 4 sporttassen met complete tenues voor 4 voetbalteams en een hydraulische onderbed meegezonden. Alles heeft inmiddels zijn plaats van bestemming bereikt.

 

Computers voor Suriname

Een bedrijf uit Amsterdam stelde computers en toetsenborden beschikbaar. Via een ander bedrijf ontvingen we de monitoren. Een familielid van één van De Vrienden is handig genoeg en maakte er 15 prima functionerende setjes van. Deze hebben inmiddels hun bestemming in Suriname bereikt.

 

Kantoorspullen & Kleding

Op 16 juli 2004 verscheepten De Vrienden weer een zeecontainer met divers materiaal naar Suriname: kantoormeubilair, speelgoed, kinderkleding, voetbalschoenen en een kinderwagen. Het kantoormeubilair werd evenals de voorgaande partij overhandigd aan de Surinaamse Voetbalbond. Het overige materiaal heeft ook zijn plekje gevonden. Zie de begeleidende brief.

 

Kantoormeubilair

Op 2 juli 2004 vertrok een vrachtschip met kantoormeubilair naar Suriname. De Surinaamse Voetbalbond ontving bureaus (10x), ladeblokken (19x), kasten (5x), kapstokken (4x), draaistoelen (3x), white/whipe boards (9x), tafels (12x), stoelen (58x), een lichttafel en een folderstandaard. Een en ander is bestemd voor het nieuwe speciaal voor de jeugd gebouwde Emile de la Fuente stadion en het daarbij behorende instructielokaal. Ook zal kantoormateriaal geplaatst worden in het nieuwe stadion in Coronie en het daarbij gelegen buurthuis. Zie de begeleidende brief.

 

De Vrienden & De Rotary

In juli 2004 verzorgende een delegatie van De Vrienden een inleiding voor de Rotary Club Tiel Waalstreek. In een klein uurtje informeerden we hen over onze activiteiten. Vooral de concreetheid van de activiteiten van De Vrienden werd gewaardeerd.

 

Tribunestoeltjes voor Suriname

Er worden momenteel nog al wat stadionnetjes in Suriname gerenoveerd. Om daar een bijdrage aan te leveren hebben De Vrienden 1500, weliswaar gebruikte maar nog zeer goede, tribunestoeltjes aangeschaft. Deze stoeltjes zijn in april 2004 naar Suriname vervoerd. Daar zijn ze door de Surinaamse Voetbalbond in ontvangst genomen. Zie de begeleidende brief.

 

Verzoek om financiële ondersteuning

De Vrienden hebben in maart 2003 contact gezocht met de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (www.ncdo.nl). Zij honoreerde twee projecten ten behoeve van de Stichting Ontspanning voor Gehandicapte Kinderen

Met de KNVB werd afgesproken, dat zij zich hard zouden maken voor het realiseren van twee andere bij het NCDO aangevraagd projecten:

 

Lijm voor kunstgrasveld

 

In februari 2004 vertrok een kunstgrasspecialist naar Suriname om daar met mensen van de Surinaamse Voetbalbond het kunstgrasveld op te knappen. Omdat het kunstgrasveld enige scheurtjes heeft die gelijmd dienen te worden moest er ook lijm naar Suriname gezonden worden. De Vrienden zorgden ervoor, dat 198 kg lijm naar Suriname werd gezonden. Zie begeleidende brief.

Tractor voor de Surinaamse Voeltbalbond

Eind 2002 heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een kunstgrasveld in gebruik genomen. Het veld moet regelmatig geborsteld te worden. De SVB beschikt echter niet over een goede tractor die de borstelmachine zou kunnen trekken. Met steun van De Vrienden is er eind 2003 een tractor beschikbaar gesteld. Lees de begeleidende brief.

Schoolmeubilair voor dorp in binnenland

Met dank aan basisschool De Dagobert te Tiel, hebben De Vrienden kunnen voldoen aan een verzoek om schoolmeubilair. Eind oktober zijn er circa 50 tafels en stoelen en enkele docententafels verscheept naar Suriname. De Derby stichting zal er zorg voor dragen dat dit meubilair op de bestemde plaats terecht komt: het dorp Donderskamp. Lees de begeleidende brief.

Start Gehandicaptenvoetbal in Suriname

De voorzitter van De Vrienden, Will van Rhee, heeft bij zijn bezoek aan Suriname in oktober overleg gevoerd met de directeur van het Centrum Opvang Gehandicapten. Eén van de organisaties die door De Vrienden wordt ondersteund. Met verdere steun van De Vrienden is het mogelijk om een heuse G-competitie te starten in Suriname. In een persbericht wordt verslag gedaan van dit initiatief.

Tenten voor Voetbalbond, Politie, Scouting en Gehandicapten

Op 20 oktober 2003 zijn weer goederen van De Vrienden verscheept. De Surinaamse Voetbalbond had behoefte aan tenten. Zeer bruikbaar indien een club een uitwedstrijd in het uitgestrekte Suriname moeten spelen en een hotel vrijwel onbetaalbaar is. De Vrienden regelden bijna 50 tenten (circa 15 persoons), waarvan een aantal ook naar de politie Suriname gaan, naar Scouting Suriname en naar het Centrum Opvang Gehandicapten. Lees de begeleidende brief.

 

Represenatie materiaal voor Surinaamse Voetbalbond

In september 2003 is een zeevracht naar Suriname verzonden, bestaande uit nieuwe representatie goederen, zoals congresmappen, schrijfgerei, portemonnee's etc Zij zijn voor het grootste deel ter beschikking gesteld door de ABN AMRO aan de Stichting "Vrienden van Suriname". Lees de begeleidende brief.

Goederen voor Fonds Sociale Aktie

De door de Vrienden van Suriname verzonden goederen zijn goed aangekomen. Onze contactpersoon aldaar, Cor Lie a Kwie, heeft er vervolgens weer voor gezorgd dat de spullen op de goede plaats komen. In dit geval bij de Stichting Fonds voor Sociale Aktie (FOSA), waarvan de vrouw van president Venitiaan voorzitster is. Lees de overdrachtsbrief.

Goederen voor de Voetbalbond, verpleegtehuizen en wees- of opvangtehuis

Eind augustus 2003 vertrok er weer een zeecontainer met materiaal naar Suriname. Voor een belangrijk deel sportkleding, maar natuurlijk ook kinderkleding en speelgoed. In de container werden tevens computer-apparatuur en medische goederen verscheept naar Suriname. Lees de begeleidende brief.

 

Tribune-stoelen voor Voetbalbond en S.V. Leo Victor

Begin februari 2003 vertrok alweer de volgende zeecontainer naar Suriname. Lees de begeleidende brief.

 

Sportkleding en fitness-aparatuur voor Surinaamse Voetbalbond

Eind december 2002 vertrok er een zeevracht met goederen van de Vrienden naar Suriname. Lees de begeleidende brief.

Hulpgoederen voor o.m. ziekenhuis

In oktober 2002 hebben De Vrienden hulpgoederen bestemd voor zieken en minder validen naar Surname verscheept. Onder meer rolstoelen, incontinentiemateriaal, rollators, bloeddrukmeters, luiers, toiletstoelen etc etc. Lees de begeleidende brief.

Schoolmeubilair

In september 2002 zonden De Vrienden 50 schooltafels en stoelen naar Suriname. Lees de begeleidende brief.

Babykleding voor Stichting Mira

In september 2002 zonden De Vrienden een zeecontainer vol met baby-hansopjes naar Suriname. Bestemd voor de Stichting Mira. Lees de begeleidende brief.